О Лабораторији

Добродошли на web презентацију Лабораторије за софтверско инжењерство (СИЛАБ).

Дана 01.11.2005 год. основана је Лабораторија за софтверско инжењерство на ФОН-у. Лабораторија за софтверско инжењерство је направљена како би се софтверско инжењерство као научна дисциплина промовисало на ФОН-у као једна од важних грана Рачунарства. Лабораторија за софтверско инжењерство покрива следеће области знања софтверског инжењерства:

1. Прикупљање захтева (Software requirements)
2. Пројектовање софтвера (Software design)
3. Конструкција софтвера (Software construction)
4. Тестирање софтвера (Software testing)
5. Одржавање софтвера (Software maintenance)
6. Управљање конфигурацијом софтвера (Software configuration management)
7. Управљање софтверским инжењерством (Software engineering management)
8. Процес софтверског инжењерства (Software engineering process)
9. Алати и методе софтверског инжењерства (Software engineering tools and methods)
10. Квалитет софтвера (Software quality)

Сматрамо да ће у времену које долази софтверско инжењерство на ФОН-у бити један од његових важних и носећих стубова. Чланови Лабораторије за софтверско инжењерство ће својим радом и ентузијазмом покушати да одговоре на најбољи начин на изазове долазећег времена, тако што ће своја знања и искуства покушати да пренесу Студентима на миран  и опуштен начин, како би сваки наш Студент могао да каже: “… да, тамо смо научили нешто што ће нам требати у животу“ и са поносом да истакне било коме: “… да, то је наша Лабораторија за софтверско инжењерство”.
Свако ко види своју стручну будућност у софтверском инжењерству слободан је да нас контактира како би заједничким снагама досегли и усавршили знања о софтверском инжењерству која ће афирмисати наш Факултет у земљи и иностранству.

 

Лабораторијa за софтверско инжењерство
17.11.08, ФОН, Београд